Йордан Атанасов се сбогува с Evo IX-ката ще се бори за R5

Снимка: LAP.BG

Днес в официалната Фейсбук страница на “ART Racing” бе поместено едно доста интересно съобщение а именно, че отборът се е разделил официално със своето Mitsubishi Lancer Evo IX.

Именно с този автомобил Атанасов има цели три титли в ERT2 категорията на Европейския Рали Трофей.

„Скъпи приятели, днешният ден е малко по-странен и емоционален за нас. След пет години вярна служба и много хубави моменти; след 3 титли в клас ERT 2 на Балканския рали трофей; след няколко вицешампионски титли в Българския рали шампионат; след първата победа в кръг от родния шампионат в рали „Стари столици“ 2016, нашето Mitsubishi Lancer Evo IX вече има нов собственик“, разясняват в поста си от “ART Racing”.

Причината зад това начинание обаче се оказва повече от обнадеждаваща за родния ни рали шампионат, който се доминиран през последните няколко сезона от Мирослав Ангелов и неговите R5 автомобили. Варнениският тим ще поеме риска да подсигури R5 (Rally2) автомобил. Това обаче определено не е лесна задача, най-вече от финансова гледна точка.

„След много размисли решихме, че отборът, феновете и всички наши приятели заслужават да тръгнем в друга посока – в посоката за закупуване на равностоен автомобил, с който да преследваме победите в състезанията, които участваме.

„Това ще бъде изключително трудна задача, но сме амбицирани да дадем всичко от себе си през следващите месеци, за да можем в началото на следващия сезон да бъдем на борда на модерен и конкурентен автомобил от клас Rally2.

Надяваме се, че и с вашата морална подкрепа ще успеем да доведем до край това трудно начинение, което обаче вярваме, че ще направи фенове, партньори и приятели на отбора истински щастливи.“

Ние от нашия екип силно се надяваме да видим още един R5 автомобил в продния ни шампионат и пожелаваме на екипът на “ART Racing” да зарадват феновете на рали спорта подобаващо подсигурявайки ни интересни битки през сезон 2021.