Журналист и член на промотуъра на WRC инфектирани с COVID-19 в Мексико

Латиноамерикански медии и самият промотър на световния рали шампионат разкриха информацията, че журналист и човек от екипа на промотъра са дали положителни резултати на теста за COVID-19.

Първият случай е бил регистриран преди рали „Мексико“, като са били взети мерки и журналистът е бил поставен под карантира. Вторият заразен е дал своят положителен резултата след състезанието, като според информацията той е третиран в болница в Гуанахуато.

„Според мен това рали не трябваше да се проведе – коментираше в дните от ралито Себастиен Ожие, който спечели мексиканската надпревара. – На първо място са човешките животи. Надявам се, че не сме навредили с присъствието си на местното мексиканско население.“

В крайна сметка опасенията на Ожие, се оказаха доста на място. Според латиноамериканското издание на motorsport.com от министерството на здравеопазването са разкрили, че първият случай е бил именно на немски журналист, пристигнал в Мексико за да отрази WRC надпреварата.

Случаят с член на екипа на промоутъра става ясен пет дни след надпреварата, като в официалното си съобщение от WRC заявяват, че техният колега е поставен под карантина и бива лекуван.

Според информацията повреме на ралито той е посещавал снимачните и студийни екипи на WRC, като голяма част от тях са поставени също под карантина след информацията за позитивният резултат на техния колега.