Еванс взе шейкда в Мексико

Elfyn Evans - Елфин Еванс

Лидерът в световния рали шампионат Елфин Еванс записа най-добро време в днешния шейкдаун на рали „Мексико“, трети кръг от световния рали шампионат.

Пилотът на Toyota записа своето най-добро време при четвъртото си минаване спирайки часовника на 3:41.8 минути.

Първите минавания по 5,51 километровата отсечка Яно Гранде бяха доминирани от Теемо Сунинен, докато Дани Сордо и Елфин Еванс бяха разделени от една десета, следвани от Кале Рованпера, Есапека Лапи и Себастиен Ожие. При следващите минавания трасето бе изчистено и по традиция всички пилоти успяха да подобрят времената си.

В третите минавания Ожие записа идентично време с това на Еванс, като и двамата се наредиха на първа позиция. Великобританецът успя да извади още секунди от най-добро си време в четвъртото минаване оглавявайки класирането пред Тиери Ньовил на 0.6 секунди и Себастиен Ожие на 0.7 секунди.

Ойт Танак записа четвърто най-добро време идентично с това на Кале Рованпера, като зад тях на 0.4 секунди бе Дани Сордо, който взима участие в първото си рали през сезона.

Теемо Сунинен, Есапека Лапи и Гъс Грийнсмит затварят челната деветка от WRC автомобили, като десетото най-добро време в генералното класиране на шейкдауна бе постигнато от Оливър Солберг.

YouTube звездата Кен Блок направи само едно излизане, записвайки деветнадесето най-добро време с 4:25.5 минути.

Още тази нощ стартира същинската част от рали „Мексико“ с две минавания през супер специалният етап Monster Energy Street Stage GTO, които ще стартира от 04:06 часът тази нощ. Можете да ги гледате на живо от 04:00 часът по Max Sport 2.

Повече информация за графикът в българско време и графикът на живите предавания на Max Sport 2 можете да намерите от тук.