Григор Гирогоров: Безкрайно много се радвам, че ще представя България

Снимки: LAP.bg - Илиян Телкеджиев

След месец Гиргор Григоров заминава за рали „Канарски Острови“, за да вземе участие във втория кръг от Европейския рали шампионат на ФИА.

Състезателя на „Енекод Рейсинг“ даде преди няколко дни пресконференция за българските медиий, като там той разкри повече детайли около сезон 2019.

 „Безкрайно много се радвам, че ще представя България на Европейския шампионат. За мен това е една сбъдната мечта и предизвикателство, за което се подготвям отдавна“, сподели Григоров пред медиите и допълни, че това нямаше да бъде възможно, без дългогодишната подкрепа на генералните му спонсори от „ЕНЕКОД“. „Благодарен съм на г-жа Нели Беширова за подкрепата, за това, че повярва в мен и заедно създадохме „ЕНЕКОД РЕЙСИНГ ТИЙМ“, добави рали състезателят.

Участието на Григор в ERC ще бъде първото с пълен сезон от 2015 насам, когато Екатерина Стратиева извоюва титлата в ERC Ladies Trophy.

Григоров разкри че се отдал на добра физическа и психическа подготовка, а неговия автомобил Peugeot 208 R2 е напълно подготвен за предстоящото испанско асфалтово предизвикателство. Само преди няколко дни той направи първите си тестове с новото за него макадамово окачване.

 „Съвсем не изключвам възможността скоро България да разполага с победа в клас „Джуниър“ на Европейския рали шампионат“, сподели състезателят пред медиите.

Паралелно с Европейския рали шампионат, тази година Григоров ще участва и в Националния рали шампионат на България. „Аз съм българин и за нашия екип, изграден изцяло от български екипаж и партньори, е от изключително значение да участваме във всички възможни кръгове от Националния рали шампионат, които не съвпадат с тези от европейското първенство“, категоричен бе той и добави, че поради съвпадение на датите няма да може да участва в две от любимите си състезания – Рали „Твърдица“ и Рали „Сливен“. Въпреки това обеща изненада за феновете си по време на състезанията у нас.

Навигатор на Григоров за предстоящата надпревара ще бъде един от най-опитните у нас а именно Янаки Янакиев. „И тази година отново залагам на сигурния подход, за което съм изключително благодарен на Янаки Янакиев, че прие поканата да е част от екипа ми“.

Ролята на Тийм мениджър Гигор разрки че, ще се празпредели между баща му и Георги Гвоздейков.

„В годините Григор е показал, че има много сериозен потенциал и сега сме обединили всичките си усилия, за да направим възможно най-доброто за него и за страната ни“, обяви Гвоздейков.

На пресконференцията взе участие и председателят на БФАС Владимир Илиев, който не скри гордостта си от участието на Григор в Европейския рали шампионат. „Истинско удоволствие е да виждаш как това, за което работиш, се случва и имаш всички шансове да постигнеш целта си. Григор е изцяло подготвен за това предизвикателство“, категоричен е Илиев.

„Вярвам, че Министерството на младежта и спорта ще уважи предложението ни да подпомогне финансово програмата за млади пилоти, сред които е и Григор Григоров“, каза още Владимир Илиев.

Състезателят на „ЕНЕКОД РЕЙСИНГ ТИЙМ“ Григор Григоров каза в заключение, че се надява да проправи пътя към върха за други млади състезатели.