Бъдещето на рали симулаторите Dirt Rally 2.0

Снимки: Codemasters

След изключителният успех на един от най-добрите съвременни рали симулатори Dirt Rally 4, от Codemaster ни изненадаха с най-новият си хит Dirt Rally 2.0 .

С тази игра създателите определено работят към все по-голямо доближаване до реалната рали и рали крос среди, нареждайки се спред най-добрите гейминг предложения за предсезонната пауза.

За щастие и благодарение на Pulsar, успяхме да се докоснем до играта и да си припомним славните година прекарвайки в играене на рали симулатори.

Но нека се върнем към Dirt Rally 2.0.

В играта може да се намери голям набор от висококачествени лазерно сканирани етапи и 51 на брой автомобила, като освен стандартната техническа информация за тях, определено можете да се запознаете с расовата им история.

Бегачките са разделени на няколко категории, като започнем с H1,H2,H3, легендарната група Б, R2 хомологацията на ФИЯ, класическите WRC автомобили от група А и N4/R4 хомологацията на ФИА.

Черешката на тортата е възможността да се докоснеш до почти всички налични R5 автомобили на пазара, включително и Шкода Фабия R5 с визията за сезон 2019, която дори още не сме видели в реална състезателна среда, Ситроен С3 R5 и разбира се Поло GTI R5, което оглавява корицата на играта. Една интересна новост е сериозното въвличане в RGT категорията, като на разположение на играча са Porsche 911 RGT, Ford Mustang GT4, Chevrolet Camaro GT4.R и Aston Martin V8 Vantage GT4.

Dirt Rally 2.0 е и официалната игра на световния рали крос шампионат, и като такава от Codemasters са се постарили значително в подобряването на усещането на автомобилите от Wolrd RX.

Определено държанието на автомобилите от супер кар категорията е впечатляващо. Трябва да си възможно най-прецизен във всеки един момент за да обуздаеш 600 кс. под капака.

Интересно е и участието на буквално еволюиралия изкуствен интелект, което е претекст за доста интересни битки и трудни за играча моменти. За разлика от Dirt 4, тук можем сами да си насториваме агресивността и способностите на AI конкурентите ни.

Основният фокус на Dirt Rally 2.0 е изцяло върху феновете на поредицата или хард-корт геймърите. В първата версия на играта, разполагахме с различни възможностти за подготовка и тренировка за свикване с начина на игра. Тук обаче трябва да се учиш в движение и ако си новак, това определено ще ти се стори доста трудна задача.

Графиките на отсечките са доста добри, най-вече на мокро. Играча може да се впусне в битка срещу часовника в Аржентина, Нова Зеландия, Австралия, САЩ, Испания, Графство Монако и Германия. Благодарение на лазерното сканиране детайлно са представени и всички трасета от World RX шампионата.

Най-впечатляващо за нас бе чувството за деградация на пътя при макадамовите ралита. Определено има сериозна разлика при стартовите позиции, като ако стартираш от по-задна, те очакват доста големи коловози и непредвидимо сцепление. Един малък детайл, който променя посоката в рали симулаторите.

Бившия навигатор на Петер Солберг – Фил Милс е човекът със записките в играта. Изключително опитният навигатор е дал своя глас, правейки изживяването още по автентично, като той самия заяви че, е работил по проекта цели две години.

Минуси

Сред основните минуси е бързото привикване с етапите, които отново разчитат на същата технология за повтаряне на редица елементи в една и съща отсечка. Липсата на WRC автомобили от настоящата хомологация продължава да е огромен минус, както и първоначалната лиспа на локации, като Монте Карло и Германия ще бъдат добавени срещу заплащане на по-късен етап през годината.

Създаването на отбор определено е по-скучната част, както и малкия брой пари с които започваш в начало. Липсва и фокуса върху избора на гуми, които ти никога неможе да объркаш.

Плюсове

Плюсовете определено са: страхотната графика при дъж, деградацията на трасетата при макадамовите етапи, лиспата на различни видове джипове и бъгита, възможно най-актуалните R5 автомобили, страхотен автентичен звук и възможността да си покажеш уменият без значение, какви са твоите способности.

Заключение

За финал, Dirt Rally 2.0 е една уникална игра и определено е следващото ниво в рали симулаторите и ние я препоръчваме жестоко за начесване на крастата през зимната пауза. Така че, грабвайте волана, купете си VR очила и се пригответе да влезете в света на най-трудните автомобилни дисциплини на света.

Можете да закупите своето копие от страницата на Pulsar.bg

За по-детайлен преглед можете да видите и нашето видео ревю