Брийн и Хирвонен ще карат на рали Легенд в Италия

Крейг Брийн и Мико Хирвонен са първити официално обявени топ пилота, заявили своето желение за участие на тазгодишното рали „Легенд“ в Италия (11-4 Октомври), което и през тази година ще бъде базирано по етапите на легендарното асфалтово рали „Сан Марино“.

Брийн ще седне зад волана на  шампионското C4 WRC на Себастиен Льоб, с което той записа четири световни титли между 2007 и 2010. Двамата заедно със Скот Мартин ще участват през целите три дни от уикенда.

От своя страна Мико Хировонен ще седне зад волана на добре познатият му Форд Фокус WRC. Както знаете кариерата на финландеца основно премина зад волана на автомобилите на Форд, с които записа 12 победи от 2006 до 2010 в WRC. Един от най-запомнящите се моменти в кариерата на Хирвонен и Форд бе през 2009, когато финландеца завърши шампионата на само една точка от това да вземе титлата.

Тазгодишното издание на рали „Легенд“ ще бъде първото му рали зад волана на WRC автомобил от 2015 насам, когато Хирвонен участва зад волана на Mini John Cooper Works WRC в испанския асфалтов национален рали шампионат.  Негов навигатор ще бъде отново Ярмо Летинен.

На рали „Легенд“ ще бъде чествана 50 годишнината „Мартини“ в моторните спортове, като на едно място ще се съберат най-легендарните автомобили носели разцветката на производителя на алкохолни напитки. Двукратния световен рали шампион Мики Биасион потвърди участието си на рали „Легенд“ зад волана на легендарната Ланчия Делта Интеграле.