Бакеруд и Доран разменят Audi за Renault от Prodrive в World RX

Завършилият на второ място в световния рали крос шампионат през сезон 2019 Андреас Бакеруд и съотборникът му Лиам Доран, замениха своите Audi S1 взети от отбора на EKS с два Megan RS RX на GC Kompetiton.

Техният отбор ще носи името GCK RX Cartel, като отново се очаква да бъдат основните конкуренти за титлата на шампионите от миналата година Hansen Motorsport.

„Първо, много съм горд от това че ще карам в моя осми сезон зад волана на суперкар – коментира Бакеруд. – Много съм доволен от това, че ще карам заедно с GCK и че ще продължим с нашият екип Monster Energy RX Cartel. GCK донесоха свеж въздух в шампионата, а аз самия съм уверен в потенциала на колата и отборът им.“

Въпреки че се поддържат от френският тим, двата Megan RX са създадени от самите Prodrive във Великобритания.

„Карах колата след Кейп Таун през 2018-та и от тогава насам съм в постоянен контакт с GCK, затова съм доволен че в крайна сметка ще работя с тях – допълни Бакеруд. – Плюс, за последно когато карах Renault станах европейски рали крос шампион, затова защо да не спечелим големият трофей именно с тази кола.“

Сътборник на Бакеруд отново ще бъде Лиам Доран, който е известен с пиперливият си характер и агресивният си стил на каране.

„Изненадан съм, че ще карам отново и през този сезон. През миналата година имахме много възходи и падежи заедно с Андреас. Много исках да запиша победа, но така и не успях.

„През тази година нямаме право на извинение. Миналият сезон не успяхме да вземем титлата с Андреас, но въпреки това за нашият отбор сезон 2019 бе доста успешен и се надявам да продължим с този ритъм.“

Сезон 2020 за отборът на GCK ще бъде доста натоварен, след като освен програмата на GCK RX Cartel с двете им коли и трета за единичното участиен на Антон Марклунд, те ще трябва да поддържат още три автомобила Renault Clio RX на собственикът на тима Герлен Чичерит, Рокас Бачуска и Кевин Абринг.