АФБ публикува своя пост пандемичен календар за сезон 2020

Снимка: Мартин Нацев

Днес в официалната страница на „Автомобилна Федерация на България“ (АФБ) бе публикуван редактираният пост пандемичен календар за сезон 2020.

За нещастие на нас и феновете рали сезон 2020 няма да бъде в пълния си блясък след двойната отмяна на рали „Сливен“ и отмяната на рали „България“ поради COVID-19. За щастие все пак рали сезон 2020 ще стартира с една от най-иконичните си надпревари през последните години а именно рали „Твърдица-Елена“ (18-19 юли). Както знаете надпреварата бива съпътствана с поредният скандал (научи повече) между АФБ и организатор, като въпреки това то се очаква да бъде проведено.

Следващия предвиден кръг от рали шампионатът ни е рали „Стари Столици“ (19-20 септември). Шуменската надпревара не успя да се състои в 2019г. поради поредните скандали, което доведе до огромно недоволство сред феновете. През 2020-та рали „Стари Столици“ вече разполага с лицензиран от АФБ клуб, който ще се погрижи да възобнови надпреварата, която най-накрая ще чества своя юбилей.

Трети и последен кръг от националния рали шампионат на България ще бъде рали „Сърбия“. Съседското рали отново ще бъде част от родният ни календар, като то е предвидено за 3-4 октомври, закривайки рали сезона.

Рали спринт дисциплината също ще се състои от три кръга. Сезон 2020 ще започне с рали спринт „Вида“ (1-2 август), следвано от рали спринт „Дряново“ (29-30 август) и рали спринт „Ихтиман“(17-18 октомври).

Повече за календара на АФБ за всички шампионати можете да научите от тук: