АФБ отмени рали Сливен, колко юбилея ще бъдат съсипани още?

АФБ разпространи до всички възможни медии информацията, че рали „Сливен“ ще бъде отменено. Причината: „преговорите с досешания организатор АСК „Скорпион“ от 2019г. до сега не дадоха резулат.“

Още през декември писахме, че между АФБ и АСК „Скорпион“ има бушуващо разногласие Прилага ли АФБ натиск върху утвърдени организатори, ще има ли рали Сливен? , което за огромно съжаление за всички приключи с поредното отменяне на още едно емблематично състезание а именно рали „Сливен“.

Ето обаче, какво се гласи в съобщението поместено на сайта на АФБ:

Всеки един факт звучи доста удобно наместен и резонен за АФБ и СБА (да не говорим, че няма доказателства за тях просто думи), но някък си не звучи логино единственото рали у нас с генерален спонсор и с юбилей през тази година да няма горепсоменатите документи.

И на нас не ни прозвуча логично, докато не прочетохме материалът в личният (Виж тук) блог на г-н Владимир Гатев, шеф на пресцентъра на рали „Сливен“ и дългогодишен деател на спорта.

В неговият текст доста ясно се загатва за това, през какво трябва да преминава организационният екип на състезанието. Силно впечатление ни направиха следните няколко реда от текстът му:

Това което споменава г-н Гатев звучи по друг начин и далеч не отговаря, на това което се опитват от АФБ и СБА да вменят.

От човешка гледна точка и дори спортна от АФБ би било логично да направят всичко възможно да запазят ралито, въпреки разногласията, но някак си не се получи. И така най-дългоочакваното рали през тази година бе тотално унищожено, по почти същият начин на този с рали „Стари Столици“ през миналата година. Колко случайно е това две от най-знаковите ралита бяха заличени и уж поради неразбирателство между АФБ и организаторите?

Странно нали?

Тъмният облак продължава да виси над любимият ни спорт и явно е въпрос на време да „изгорят“ и други състезания. Все повече се убеждават фенове, състезатели и организатори, че спорта е поставен извън политиката на АФБ и с всеки изминат скандал и упрек се поставя още един дебел пирон в ковчега на любимите ни автомобилни спортове. Ако се съмнявате в това, припомнете си материала на колегите от LAP.BG: СКАНДАЛ! АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ИЗПРАЩА ПОДСЪДИМ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА НАРКОТИЦИ В FIA

Като за финал четейки този материал всеки ще се запита следните въпроси:

Как ще бъде запазена и малкото останал публика по трасетата?

Колко състезатели ще искат да карат у нас…?

Въпроси, от които все повече се плашим.